Žena bira zdravlje

Da li ste se nekada zapitale šta je ono što pravi razliku kada biramo odeću i obuću, frizuru, prijatelje, partnera, posao, boju zidova u stanu, omiljenu muziku i knjigu, da li ćemo letovati ili zimovati, i još mnogo, mnogo toga što čini nas i naš život. Život koji nam se dešava svaki dan, u svakom trenutku, svakome od nas nudi izbor. Mi ga prihvatamo ili ne.

Veoma često nismo ni svesne koliko mnogo toga utiče na taj naš izbor. Užurban način života, previše nametnutih obaveza, premalo vremena za sebe, mnoge žene dovodi u situaciju da sebe ni ne vide. To, pre ili kasnije, ostavi posledice po zdravlje žene.

Veoma je važno da u određenom trenutku ipak postanemo svesne toga šta nam je važno i da odaberemo ono što je važno za naše zdravlje.

Kada govorimo o problemu zdravlja žena praksa pokazuje da životne navike, pre svega, nepravilna ishrana, neredovno kretanje i veliki nivo stresa, utiču na nastanak brojnih oboljenja a kod žena je to najčešće gojaznost, hormonski disbalans, PCOS isl.

Kad je u pitanju pravilna ishranaI tu imamo pravo izbora, zar ne? Pravilna ishrana, redovno kretanje, kvalitetan san, smanjenje stresa. Spisak nije dugačak i zvuči jednostavno, ali u praksi je malo teže za sprovođenje. A moguće je

Šta je potrebno da bi to moguće postalo deo naših života:

  • sakupiti prave informacije o tome šta sve utiče na zdravlje žene
  • osvestiti koje navike nisu baš najpravilnije
  • šta je potrebno uraditi da bi se pogrešne navike ispravile
  • napraviti plan za promenu navike
  • voditi evidenciju da li se napravljeni plan dosledno sprovodi

Da li ću biti zdrava ili bolesna, da li ću biti srećna i zadovoljna, stvar je mog prava na izbor. Zato je važno da što pre odaberemo Zdravlje.

Žena bira zdravlje čime postaje i ostaje srećna i zadovoljna!

Žena bira zdravlje